Ubjedljiva pobjeda Krivaje na gostovanju u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Sport

Nakon skoro dva mjeseca pauze večeras je nastavljeno takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Početak proljetnog dijela prvenstva donio nam je i derbi u kojem su snage odmjerili rukometaši Krivaje i Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

I ovaj put uspješnija je bila ekipa Krivaje koja je slavila ubjedljivu pobjedu, rezultatom 33:40 (16:20).

Od samog početka susreta gosti iz Zavidovića imali su rezultatsku prednost, što su na kraju krunisali ovako visokom pobjedom. Ekipa Sloge niti u jednom trenutku nije uspjela ugroziti prednost i odličnu igru ekipe Krivaje, koja je dominirala na svim poljima.

I već tokom prvog dijela Krivaja je imala velikih plus sedam, no do pauze domaća ekipa uspjela je smanjiti zaostatak na minus četiri pa se na pauzu odlazi kod rezultata 16:20.

Već na samom početku drugog dijela Krivaja ponovo dolazi do plus sedam golova prednosti kada je razultat u 33. minuti glasio 16:23.

Do kraja susreta bez značajnijih promjena, Krivaja je uspjela sačuvati prednost za na kraju konačnih 33:40.

Krivaju su do pobjede vodili Deni Velić sa jedanaest i Mirza Mehinagić sa šest postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Amitović Amar, Faljić Adin i Abdurahmanović Sedžad.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Uljarević Radovan sa osam i Biljaka Goran sa sedam postignutih pogodaka. Po pet su dodali Dedić Amer i Simić Božidar.

Zdici.info