Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Učešće općine Zavidovići u obilježavanju Međunarodnog dana djeteta u turskoj općini Bozüyük

Zabava

U Republici Turskoj 23. aprila tradicionalno se obilježava Dan djeteta. Na ovaj dan 1920. godine osnivač moderne Republike Turske, Mustafa Kemal Ataturk, na Narodnoj skupštini poklonio je djeci zemlju. Od tada sva djeca Turske širom svijeta obilježavaju ovaj dan.

U cilju obilježavanja tog praznika diljem zemlje priređuju se različite svečanosti. Dan djeteta se organizuje u cilju širenja bratstva, ljubavi i prijateljstva među djecom i pružanja doprinosa u izgradnji svijeta u kojem će svako živjeti u miru.

Ove godine turska općina Bozüyük uputila je pozivnicu općini Zavidovići da prisustvuje svečanosti obilježavanja tog praznika. Inače, između ove dvije općine uspostavljeni su bratski odnosi potpisivanjem Sporazuma o bratimljenju na osnovu odluka naših Općinskih vijeća.

Spisak članova delegacije Općine Zavidovići

Zdici.info