Uručena Zahvalnica Feridu Hodžić, predsjedniku udruženja BKC Sloga Wiltz

Dešavanja

Općinski načelnik Hašim Mujanović upriličio je prijem za Ferida Hodžić, predsjednika udruženja BKC Sloga Wiltz.

Povod prijema je dodjela Zahvalnice Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Feridu Hodžić za izvanredne zasluge, te pružanje i organizovanje humanitarne pomoći Općini Zavidovići tokom pandemije COVID -19 a također i u ranijem periodu.

Zahvalnicu Feridu Hodžić danas je uručio Općinski načelnik Mujanović, ističući da je Ferid svojim ranijim djelovanjem i pomaganjem pokazao da je veliki čovjek i humanitarac koji ne zaboravlja svoju Općinu i kojoj je uvijek bio spreman pomoći.

Ferid Hodžić je u 2020. godini bio koordinator akcije prikupljanja pomoći u bratimljenoj općini Wiltz za našu Općinu sa gradonačelnikom općine Wiltz Fränkom Arndt, a donator materijala je bila bolnica Center Hospitalier du Nord (CHdN). Donacija se sastojala od 42 paketa medicinske opreme, koja je bila od velike pomoći našoj Općini.

Općina Zavidovići uspostavila je bratske odnose sa gradom Wiltz o bratimljenju 2008. godine. Potpisivanjem sporazuma o bratimljenju dvije zajednice stvorile su mogućnosti da podrže međunarodnu aktivnost radi razvoja područja koja su slabo ekonomski razvijena i na taj način iskažu solidarnost. Sporazum je omogućio i razmjenu mišljenja u svim domenima, te je usavršio poštivanja prava i osnovnih sloboda po evropskim standardima.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba