Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Usvojen državni budžet

Dešavanja

Foto: Avaz

Većinom glasova delegata u Domu naroda Parlamenta BiH usvojen je državni budžet. Budžet je na današnjoj sjednici podržalo ukupno 13 delegata. 

Podsjećamo, Zajednička komisija za usaglašavanje teksta Zakona o budžetu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, usaglasila je u ponedjeljak tekst na način da u dalju parlamentarnu proceduru bude upućena verzija koja je ranije usvojena u Domu naroda Parlamenta BiH, a što je Predstavnički dom podržao.

Hitnost usvajanja budžeta uslovljena je potrebom da se osiguraju sredstva za provođenje lokalnih izbora. Centralna izborna komisija (CIK) BiH upozorila je da ukoliko se do kraja ove sedmice ne usvoji budžet neće biti moguće održati izbore 15. novembra ove godine.

Državnim budžetom za organiziranje izbora predviđeno je više od 4,2 miliona KM.

Ukupan iznos ovogodišnjeg budžeta je 1,8 milijardi KM, od čega je 996 miliona KM planirano za finansiranje institucija Bosne i Hercegovine, dok je ostatak planiran za servisiranje vanjskog duga.

 

Izvorni Članak: avaz.ba