Vanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi (DDK)

Život
Crveni Kriz Općine Zavidovići

Crveni Kriz Općine Zavidovići

Predsjedništvo sekcije Dobrovoljnih davaoca krvi, pri Crvenom križu Općine Zavidovići a na osnovu potreba KBZ Zenica služba za transfuziologiju Zenica za liječenje i operativne zahvate naših sugrađana poziva zainteresovane građane, koji žele dati krv da se lično jave radnim danom u organizaciju Crvenog križa od 08:00 do 11:00 sati, sa ličnom kartom.

Broj davaoca je ograničen na 30 zbog obezbjeđenja boca za krv te Vas molimo da svoju prijavu izvršite na vrijeme kako bismo mi mogli obezbjediti ručak za gore navedeni broj osoba, a najdalje do 04.12.2018.do 11 sati.

Prijave se vrše u prostorijama Crvenog križa Općine Zavidovići gdje će se i održati akcija a izvođenje akcije planiramo u ČETVRTAK 06.12.2018. godine, od 08-10:30 sati.

Krv može dati osoba koja ima 18 godina a ne starija od 60 godina. Krv mogu dati samo zdrave osobe, koje nisu bolovale nikakvu bolest. Takođe i osobe koje u posljednja tri mjeseca nisu primale nikakve lijekove niti injekcije, koje u posljednjih 6 mjeseci nisu imale operativne zahvate, te ni ženske osobe ne mogu davati krv za vrijeme trajanja ciklusa. Posebno naglašavamo da osobe koje su davale HIDŽAMU u posljednih 6 mjeseci ne mogu dati krv.

Sa sobom prilikom prijave treba ponijeti ličnu kartu i knjižicu davaoca krvi. Poslije akcije slijedi druženje.

Zdici.info