Većina putnih pravaca prohodna, građani pozvani na pripravnost

Dešavanja

Foto: Klix.ba/čitatelj

Na području Općine Zavidovići usljed vremenskih neprilika i obilne kiše došlo je do izlijevanja bujičnih potoka, i bočnih riječnih tokova. Načelnik Općine mr.sci Hašim Mujanović u pratnji pomoćnika načelnika gosp. Remze Šogolja obišao je cjelokupnu teritoriju Općine Zavidovići, radi sagledavanja stanja na terenu usljed obilnih padavina.

Shodno potrebama angažovane su građevinske mašine JKP “Radnik” d.o.o., GTPD “Porobić”, GP “Heldovac” d.o.o., GP BB Transport d.o.o., GP Ikanovič d.o.o. tako da je većina radova uspješno okončana, putni pravci su prohodni a deblokirana su i dva podvožnjaka u MZ Dolina-Alići.

Na terenu su angažovani uposlenici Civilne zaštite, predsjednici mjesnih zajednica i aktivisti s ciljem praćenja stanja na terenu.

Na putnom pravcu Dolac-Tursići u mjestu Luke angažovane su mašine na deblokadi a isto će biti učinjeno u ranim jutarnjim satima.

Mole se mještani da u međuvremenu koriste alternativni putni pravac. Stanje će se budno pratiti tokom cijele noći i sve dok to bude potrebno a aktivnostima direktno rukovodi načelnik Općine g. Hašim Mujanović i isti moli građane na strpljenje i pripravnost te pozova iste da na vrijeme zaštite imovinu i živote a Civilna zaštita je na raspolaganju građanima.

Pratite najnovije aktuelnosti iz minuta u minut na portalu www.zdici.info.

Zdici.info