Veliko priznanje za Invalidski odbojkaški klub Zavidovići

Sport

Na adresu Invalidskog odbojkaškog kluba Zavidovići, najtrofejnijeg sportskog kolektiva Općine Zavidovići i Zeničko-dobojskog kantona, nedavno je stigao zvaničan poziv od italijanskog saveza Sjedeće odbojke za učešće na 4. Nurulum Cupu Italije u sjedećoj odbojci.

Turnir će se održati u gradu Basillicata, regija Rotonda na Siciliji od 26. do 30. jula ove godine.

Pored domaće reprezentacije Italije učešće su potvrdili i nacionalni timovi Mađarske, Holandije i još neki od evropskih klubova.

Upravni odbor kluba sa zvaničnicima općine Zavidovići i Sportskim savezom općine Zavidovići ažurno radi na obezbjeđivanju materijalne osnove kako bi se zavidovićkim odbojkašima pomoglo oko realizacije ovog projekta, kao i u predstavljanju općine, kantona i države na ovoj sportskoj manifestaciji.

Iako je igrački kadar na zasluženoj ljetnoj pauzi nakon još jedne uspješno završene premijerligaške sezone, trenerski par Husanović Meris i Horozović Zijad ipak su bili primorani da ekipu alarmiraju zbog iznenadnog poziva i iste okupe na mini pripremama koje su već ozvaničene, a kako je na pomolu i raniji početak takmičenja u novoj odbojkaškoj sezoni 2017/2018 zbog održavanja Evropskog prvenstva, ovaj ubrzani ritam mini priprema i nastup na ovom turniru u Italiji dobro će doći Zavidovićanima za uspješan nastup u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zavidovićani će na ovu turneju krenuti 26. jula, a povratak je planiran 31. jula.

Ovo je ujedno i poziv simaptizerima IOK Zavidovići i privrednim subjektima da pomognu odlazak naših odbojkaša u Italiju, poručili su iz kluba.

Zainteresovani sponzori mogu finansijski pomoći uplatom na žiro račun kod ASA Banke.

Broj: 134030 0000042596

Svrha uplate: Nastup na turniru u Italiji

 

A. B./Zdici.info