Vrijeme u BiH: Tokom dana pretežno sunčano vrijeme, temperatura i do 13 stepeni

Dešavanja

Foto: media 4K

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura zraka oko -7, a najviša dnevna oko 4°C.

U četvrtak prognozira se jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera.

U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

U petak u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 9°C, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Zdici.info