WhatsApp testira nove funkcije pozadine, mute-ovanje video zapisa i read later opciju

Tehnologija

WhatsApp je jedna od daleko najpopularnijih aplikacija za razmjenu trenutnih poruka, ako ne i najpopularnija. Aplikaciju svakodnevno koriste milioni ljudi širom svijeta. Ali nasuprot tome, novije funkcije se sporije uvode za ovu aplikaciju za razmjenu trenutnih poruka. Nakon što je predstavio funkcije poput poruka koje nestaju i alata za upravljanje skladištem, WhatsApp sada testira nove funkcije kao što su više opcija wallpaper-a, isključivanje zvuka video zapisa i funkcija čitanje kasnije.

Primjećene su i nove funkcije povezane sa pozadinama u nedavnoj beta verziji. U budućnosti će korisnici moći da postavljaju različite pozadine za svako chat pojedinačno, uređuju neprozirnost pozadine, biraju između 32 nove svijetle pozadine, 29 novih tamnih pozadina, prilagođenu pozadinu i Solid Colors, i primenjuju WhatsApp Doodle opcije na jednobojnim.

WhatsApp će takođe omogućiti da isključite zvuk video snimka prije nego što ga pošaljete kontaktu.

Čitaj kasnije (Read later) je proširenje funkcije Vacation Mode koji je već primjećen ranije. Ideja je da se arhivirana dopisivanja odvoje od glavnog ekrana razgovora i zadrže tamo čak i kada stignu nove poruke. Takođe nećete dobiti obaveštenje za ove nove poruke i za ovo ne treba da utišate dopisivanje. Takođe ćete moći da podesite ponašanje da li će dopisivanje sa novim porukama biti vraćena na glavnu listu dopisivanja.

Važno je zapamtiti da su sve ove funkcije su još uvijek na testiranju, bilo na Android Beta ili na iOS Beta sistemima. Znajući kako su prošli trendovi uvođenja ovih karakteristika u razvoju, proći će neko vrijeme prije nego što se pojave u stabilnom kanalu.

Izvorni Članak: www.xda-developers.com