Za sutra zakazana prozivka rukometaša Krivaje

Sport

Rukometaši Krivaje sa pripremama za nastavak sezone startuju sutra, ponedjeljak, 7.1.2019. godine. Trener ekipe Damir Memić izvršit će prozivku u Sportskom centru RK Krivaja sa početkom od 17:00 sati.

U nastavak sezone ekipa Krivaje ulazi sa tri boda prednosti u odnosu na glavnog konkurenta za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, ekipu tuzlanske Slobode.

Upravo ovaj susret, koji je na rasporedu već u trećem kolu, početkom marta mjeseca, mogao bi odlučiti koja će ekipa biti na korak do plasmana u elitni rang bh rukometa.

Eventualnom pobjedom, ekipa Krivaje gotovo pa sigurno bi bila učesnik „baraža“ za ulazak u Premijer ligu, obzirom da bi tom pobjedom imali plus šest bodova prednosti.

„U nastavku sezone trener Krivaje Damir Memić, moći će računati na gotovo sve igrače koji su dres Krivaje nosili i u prvom dijelu sezone. Ferid Avdić,koji se prije desetak dana oprostio od Krivajinog dresa, već je ranije najavio svoj odlazak tako da su planovi kluba prilagođeni njegovom najavljenom odlasku. U narednim danima Uprava kluba trebala bi dogovoriti konkretna pojačanja za nastavak prvenstva, a o tome će se više znati, kada sve bude dogovororeno.“ saopšteno je iz RK Krivaja.

S. H./Zdici.info