Zadruga ZA-plod Zavidovići: Poziv zainteresovanim proizvođačima na saradnju za 2021. godinu

Dešavanja

Opća zadruga ZA-plod Zavidovići poziva zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa područja općine Zavidovići na saradnju u novoj poljoprivrednoj sezoni.

– Poljoprivredne kulture koje ćemo integralno raditi u novoj sezoni su: krastavac kornišon, malina i nova sorta paprike merinos. Za sve kulture je obezbijeđen repromaterijal, kvalitetan sadni materijal, stručni nadzor, otkup svih proizvedenih količina kao i blagovremena isplata – poručuju iz zadruge ZA plod.

Paprika Merino

U prethodnoj sezoni izvršili su otkup svih ugovorenih poljoprivrednih proizvoda i izvršili cjelokupnu isplatu.

– Naša Zadruga je u prethodnoj sezoni izvršila otkup svih ugovorenih poljoprivrednih proizvoda bez ikakvih odstupanja, i izvršila do kraja septembra isplatu svih preuzetih količina. Napominjemo da je tržište obezbijeđeno i da se radi za poznatog kupca – ističu oni.

Težište proizvodnje na kornišonima

– Težište proizvodnje je na kornišonima. U 2020. smo otkupili oko 250 tona kornišona pri čemu smo imali oko 70% prve klase što je naše proizvođače učinilo zadovoljnim jer klasiranje se radi u Zadruzi bez naknade. Proizvođači na ovaj način dobivaju dodatno vrijeme za berbu , a samim tim i udio prve klase raste, što direktno utiče na zaradu proizvođača – navode iz Zadruge ZA-plod Zavidovići.

Cijene proizvoda unaprijed poznate – novost o otkupu maline

Iz Zadruge ističu da su cijene svih prozivoda unaprijed poznate, a novost se odnosi na otkup maline gdje nude petogodišnju minimalnu cijenu od 2,50 KM, te poručuju da ukoliko cijene maline budu veće na tržištu i oni će pratiti cijene, ali cijena neće biti manja od 2,50 KM.

Svi zainteresovani mogu da se jave na brojeve telefona: 062 844 745 i 061 302 584 ili lično u prostorijama Zadruge koje se nalaze u sklopu Razvojne agencije Zavidovići svakim radnim danom.

Zdici.info