Zavidovićan Egon Savić, novi je sprinterski šampion Bosne i Hercegovine

Sport

Foto: Facebook

Na petom završenom Državnom prvenstvu u atletici (Zenica, Kamberović Polje), mladi stipendista Evropskog pokreta u BiH, Egon Savić (član A.K.“Sarajevo“), je osvojio tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne ), čime je ušao u red najuspješnijih takmičara ovogodišnjeg takmičenju.

Nakon što je Savić istrčao najbolje svoje najbolje vrijeme (najbolji rezultat u BiH u zadnje tri godine) sa 10.70 na 100 metara, te prvog i drugog mjesta na jakim međunarodnim takmičenjima u Crnoj Gori (Bar) i Hrvatskoj (Zagreb), odličnu formu je zaokružio u Zenici, gdje je pobjedom na 100 metara postao novi državni prvak i najbrži Bosanac i Hercegovac.

U utrkama na 200 metara i štafeti 4×100 , Savić je zauzeo dva druga mjesta,s tim da je na 200 metara trku okončao i pored nezgodne povrede zadnje lože, (iako je imao značajnu prednost na polovini staze) morao se zadovoljiti srebenom medaljom.

Takmičenje u Zenici je pokazalo da naša država ima niz talentiranih i uspješnih atletičarki i atletičara,a jedan od njih je i Egon Savić, koji bi svojim rezultatima trebao postati i standardni član Atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer je to svojim radom i rezultatima više nego zaslužio.

SADA I SLUŽBENO, NAJBRŽI ČOVJEK BOSNE I HERCEGOVINE
Godina dana nerealnih napora, strašnih odricanja i "pišanja krvi…

Gepostet von Egon Savic am Samstag, 5. Juni 2021

Egon Savić je rođeni Zavidovićanin, gdje je odavno ugašen nekada uspješan atletski klub, koji trenira i trči na betonu, što njegovim sportskim rezultatima daje sasvim neku drugu i posebnu dimenziju.

Najbrži Bosanac i Hercegovac je odličan student elektro-tehničkog fakulteta, čija relacija je na liniji Zavidovići-Tuzla-Sarajevo, pri čemu svojom velikom voljom i elanom uspijeva da nađe vrijeme za osvajanje medalja, ostvarenje najboljeg vremena u BiH u zadnjih nekoliko godina,ali i da paralelno radi na svom obrazovanju i zvanju nakon sportske karijere.

Zdici.info