Zavidovićani sa velikim srcem

Život

Povodom Svjetskog dana oboljelih od plućne hipertenzije i kampanje „Za Život – pričaj, podrži, podijeli“ koju provodi Federalno ministarstvo zdravstva zajedno sa Udruženjem dijaliziranih i transplantiranih Federacije BiH i Donorskom mrežom u BiH, u odličnoj organizaciju Udruženja građana oboljelih od plućne hipertenzije “DAH” u Bosni i Hercegovini.

U Zavidovićima je upriličen jako uspješan istureni štand na kojem smo razgovarali sa građanima o temi donacije i transplantacije organa, djelili edukativne brošure i potpisivali donorske kartice.

“Kao rezultat suradnje koja traje godinama između Udruženja dijaliziranih i transplantiranih Federacije BiH, Donorske mreze BiH i Udruđenja građana oboljelih od plućne hipertenzije “Dah” – u Bosni i Hercegovini, na naše veliko zadovoljstvo, realizovan je još jedan događaj. Veliki broj građana se odazvao zajedničkoj aktivnosti ova dva udruženja koja imaju isti cilj – a to je život. Potpisivanje donorskih kartica prošlo je u dobroj atmosferi i sa veoma dobrim rezultatom” – rekla je Vera Hodžić, predsjednica Udruženja „Dah“.

“Odziv građana Zavidovića i broj potpisanih donorskih kartica premašio je sva očekivanja. Na ovaj način Zavidovićani su pokazali da imaju zaista veliko srce i da je svijest građana o donorstvu na veoma visokom nivou. Hvala svima na uspješnoj akciji, a posebno pacijentima iz Udruženje dijaliziranih i svih transplantiranih pacijenta TK, te iz Udruženja građana invalidnih lica hroničnih bubrežnih bolesnika iz ZE-DO kantona, #UDiTSBKKSB i svim ostalim koji su pridonijeli ovom događaju, uključujući i medije”, – istakao je Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja DTFBiH.

Zdici.info