Zavidovićanka Admira Zvekić najbolji igrač Premijer lige BiH za rukometašice

Sport

Premijer liga Bosne i Hercegovine, barem kada je u pitanju regularni dio prvenstva, okončana je proteklog vikenda, susretima 22. kola.

Nakon okončanja regularnog dijela prvenstva uslijedit će doigravanje za Prvaka u ženskoj kunkurenciji, a plasman u doigravanja izborile su ekipe HŽRK Grude, ŽRK Izviđač, ŽRK Hadžići i ŽRK Krivaja.

Kao i prošle godine, i ove godine, a na osnovu analize učinaka, dostavljenih obrazaca za izbor najboljih igračica po utakmicama, te na osnovu pristiglih glasova od strane klubova, izabrane su, najbolja igračica, najbolji golman, najkorisnija igračica te najbolji strijelac sezone.

Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u sezoni 2018/19 je Bašanović Azra iz ŽRK Mira iz Prijedora. Azra je i prethodne sezone ponijela titulu najboljeg strijelca, dok je nastupala za ekipu ŽRK Bihać.

Za najbolju golmanicu proglašena je Selimović Anisa iz ŽRK Hadžići.

Na osnovu pristiglih glasova, za najbolju igračicu Premijer lige Bosne i Hercegovine za proteklu sezonu, proglašena je naša Zvekić Admira iz ŽRK Jedinstvo Tuzla. Admira Zvekić, rukometašica iz Zavidovića, već nekoliko godina nastupa za ekipu OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, a svoju uspješnu rukometnu karijeru započela je u ŽRK Krivaja iz Zavidovića.Već drugu godinu za redom, Admira je proglašena i za jednu od najuspješnijih seniorki Tuzlanskog kantona u kategoriji ekipnih sportova.

I na kraju titulu najkorisnije igračice Premijer lige BiH ponijela je Marić Amanda iz HŽRK Grude. Amanda je prošle sezone bila najbolji igrač.

Najboljim pojedincima biće uručene prigodne nagrade, a prema definisanom rasporedu u zavisnosti od rasporeda dešavanja u nastavku doigravanja.

S. H./Zdici.info