Zavidovići: Ismail El Idrissi, učenik gimnazije Rizah Odžečkić, postao hafiz Kur'ana

Dešavanja

Danas, 22. februara 2021. godine u Sarajevu, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, posljednje ajete napamet proučio je Ismail El Idrissi, učenik Gimnazije Rizah Odžečkić, i tako stekao časno zvanje hafiz Kur'ana.

Ismail je učenik prvog razreda Gimnazije „Rizah Odžečkić“ Zavidovići. Hifz je polagao učeći napamet sure iz Kur'ana pred Komisijom u periodu od 10.02. do 22.02.2021. godine, dakle za ukupno 13 dana što predstavlja veliki uspjeh.

Hfz. Mustafa ef. Efendić – muhaffiz

Njegov muhaffiz/mentor bio je hafiz Mustafa ef. Efendić. Hafiz Mustafa je jedan od najuspješnijih muhaffiza u Bosni i Hercegovini i do sada je bio bio muhaffiz za osamnaest kandidata koji su uspješno položili hifz.

2020. godine dodijeljeno mu je priznanje Medžlisa Islamske zajednice Tuzla za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka.
Učenju posljednjih sura iz Kur'ana prisustvovali su direktor škole Mensur Sinanović, prof. i profesor mr. Hikmet Hekić.

-Iskrene čestitke sa naljepšim željama upućujemo našem učeniku, a sada hafizu Ismailu, njegovim roditeljima i muhaffizu/mentoru. Kolektiv Gimanzije je ponosan na sve učenike, a posebno na one koji postižu velike u uspjehe u učenju, vladanju i drugim društveno-korisnim aktivnostima- poručuju iz Gimnazije Rizah Odžečkić.

Zdici.info