Zavidovići: Novi krov na Gradskom vrtiću

Dešavanja

Načelnik Općine Zavidovići danas je u svom kabinetu primio ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini , njenu ekselenciju Avgustinu Cvetkovu – Karabaševu sa saradnicima.

Naime, ambasada pomenute zemlje je učestvovala u finansiranju sanacije krova na „Gradskom dječijem vrtiću“ u Zavidovićima. Sanirano je oko hiljadu i sto kvadratnih metara.

Dotrajala krovna konstrukcija, usljed vremena i ratnih dešavanja predstavljala je problem. Veliki dio krova je propuštao i prijetila je opasnost da krov i krovna konstrukcija padnu u dio gdje djeca objeduju , što je ugrožavalo bezbijednost djece, ali i uposlenih u vrtiću.

Republika Bugarska je prepoznala problem i uključila se u realizaciju projekta jer su inače fokusirani na podizanje obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Projekat je uspješno realizovan zahvaljujući donaciji ambasadorice Republike Bugarske sa oko 60. 000 KM i Općine Zavidovići oko 10. 000 KM.

Za ambasadoricu, dječaci i djevojčice su pripremili i prigodan program, te zajedno sa direktoricom Sabahijom Bečić uručili zahvalnicu i poklone njenoj ekselenciji i Općinskom načelniku.

Zdici.info