Zavidovići ponovo imaju seniorskog reprezentativca! Mladi rukometaš Krivaje dobio poziv u A reprezentaciju BiH

Sport

Zavidovići ponovo imaju rukometaša koji će predstavljati A reprezentaciju Bosne i Hercegovine! Nakon Dade Riđića, Adnana Šabanovića, Denija Velića, Isaka Omerovića, Jasmina Hadžihasića, Ivana Divkovića, Edina Bašića, Nerke Bašića, Zvjezdana Greba, Egona Paljara, Ajdin Đerzića i Adnana Jaškić dres naše domovine će nositi i Edin Klis.

Na adresu Rukometnog kluba Krivaja stigao je poziv od selektora Bilala Šumana za talentovanog rukometaša, koji je inače kapiten kadetske reprezentacije BiH.

Edin ima 19 godina, a rukomet je počeo trenirati sa pet godina. Svojim primjerom je još jednom pokazao da se naporan rad i trud uvijek isplati, pa će tako početkom aprila dijeliti svlačionicu sa igračima poput Benjamina Burića, Muhameda Toromanovića, Mirsada Terzića, Nikole Prce…

– Kao i svaki mladi igrači maštam da jednog dana zaigram za neki veliki evropski klub i postanem A reprezentativac BiH. Znam da je preda mnom mnogo posla i odricanja, ali ću se truditi da stasam u jednog kvalitetnog igrača, rekao je Klis u razgovoru za Svijet rukometa početkom februara, a njegov san se sada i ostvaruje.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati prijateljsku utakmice protiv Crne Gore u periodu od 5. do 7. aprila u Podgoricu.

Na spisku selektora Bilala Šumana su: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Emir Građan, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabocchia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić, Edin Klis.

Zdici.info