Zavidovići: Pronalazak opojnih droga, teške krađe

Dešavanja

Dana 12.02.2024. godine, u 09,15 sati, u mjestu Stošnica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići, zaustavljeno je putničko motorno vozilo, marke “VW Polo”, kojim je upravljala I.A., rođena 1999. godine iz Banovića, u kojem se kao suvozač nalazilo lice K.S., rođen 1979. godine iz Zavidovića. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila i lica, kod lica K.S. pronađen je jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” bruto težine 51,90 grama i jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” bruto težine 10,30 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice K.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 12.02.2024. godine, u 12,15 sati, u prostorije Policijske stanice Zavidovići obratilo se lice S.J., rođen 1969. godine iz Zavidovića, vlasnik firme “EKOS STEP” d.o.o. Zavidovići, te prijavio da je u proteklom periodu, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo “Neovlaštena upotreba tuđe tvrtke”, na način da je korištenjem loga i ID broja njegovog preduzeća na društvenim mrežama i portalima vršena promocija za međunarodni transport , a koji poslovi nisu u djelatnosti pomenute firme. Navedena prijava je zadokumentovana, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 12.02.2024. godine, u 13,00 sati, u prostorije Policijske stanice Zavidovići obratilo se lice R.Ć., rođen 1955. godine iz Zavidovića, te tom prilikom prijavio da je u vremenskom periodu od 28.01. do 12.02.2024. godine u mjestu Dubravice, od strane nepoznate osobe izvršeno krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo M.S. koji se trenutno nalazi u inostranstvu. Tom prilikom otuđen je jedan monitor i resiver od videonadzora, te četiri para patika. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zdici.info