Zavidovići: Svi osnovci će dobiti ormariće kako bi im školske torbe bile lakše

Dešavanja

U Mješovitoj srednjoj školi Zavidovići se nadaju, da će realiziranim projektom biti podsticaj i drugim ustanovama, kako bi se olakšale poteškoće mališanima nižih razreda.

Projekt “Škola školi“ pokrenut je na prijedlog Denisa Ribića, nastavnika praktične nastave zanimanja stolar, a podržan je od strane Uprave ustanove i Ministarstva za obrazovanje Zeničko-dobojskog kantona.

Projektom je planirano da se napravi 640 ormarića za sve učenike od 1 do 5. razreda osnovnih škola, u 18 školskih objekata.

Izradom ormarića na časovima praktične nastave, dvadesetak učenika drugog i trećeg razreda Mješovite srednje škole, zanimanja stolar, olakšat će i omogućiti mališanima da teške školske torbe budu rasterećene, tako što će dio školskog pribora i udžbenika moći ostaviti u školi. Sav posao su, kako je rekao koordinator projekta Denis Ribić, odradili sami učenici, koji su pokazali poseban trud i zalaganje.

Prema riječima direktora škole Adnana Mešića i nastavnika praktične nastave Denisa Ribića, do sada je uručeno oko polovine planiranih ormarića, a do kraja školske godine bit će postavljeno svih 640. Pri uručenju ormarića, posebno nas je dirnula radost mališana. Ormarići se nalaze u učionicama i na svaki je postavljena brava kako bi se mogli zaključavati.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona Mensur Sinanović čestitao je Mješovitoj srednjoj školi Zavidovići na inovativnosti i uspješnoj realizaciji projekta, a pomenuto Ministarstvo obezbijedilo je 15.000 maraka za realizaciju.

Izvorni članak: avaz.ba