Zavidovići: Teške krađe, paljevina vikendice, pronalazak opojne droge

Dešavanja

U toku noći 06/07.02.2024. godine, u mjestu Bajvati, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo “Paljevina” i to, vikendice vlasništvo B.S. (rođen 1962. godine) iz Zavidovića. Tom prilikom vikendica je u potpunosti izgorjela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP ZDK-a uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Zavidovići.

U toku noći 06/07.02.2024. godine, u mjestu Podubravlje, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo Dž.A. iz Zavidovića. Tom prilikom otuđen je elektični trotinet, TV prijemnik, marke “Samsung”, bušilica, brusilica marke “Bosch” i mašina za rezanje keramike. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca. Dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Zavidovići.

Dana 07.02.2024. godine, u 19,05 sati, u mjestu Paravci, od strane lica K.A. (rođena 1988. godine) iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda kod iste je pronađen upakovan sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 6,10 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice K.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zdici.info