Zavidovići: U Centru za kulturu promocija romana "Hadži Osman" autora Harisa Sejdića

Dešavanja

Promocija knjige “Hadži Osman”, autora Harisa Sejdića će se održati u ponedjeljak 13.11.2017. u Centru za kulturu Zavidovići od 18,30h. Moderator navedene promocije je Samir Šibonjić, dok će uz Harisa Sejdića, autora, o knjizi govoriti Ramiz Brkić, književnik i Fuad Kovač.

Ovaj roman “Hadži Osman” izašao je iz štampe ove godine. Radi se o istinitom pripovijedanju autorovog djeda Osmana Sejdića koji je rođen 1900. godine, prošao sve tegobe Prvog i Drugog svjetskog rata, njemačkog logora, živio kroz periode sedam različitih državnih uređenja i režima.

Recenzenti ovog, posebno grafički ilustriranog romana na skoro 500 stranica, su dr. Selman Selhanović i književnik Fuad Kovač, a izdavač je sarajevski “Futur art”.

Haris Sejdić, autor romana, rođen je 1977. godine u Doboju. Osnovnu i srednju školu je pohađao u Tešnju, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci a doktorand je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Aktivan je drušveno-politički radnik, a vodio je uspješno nekoliko sportskih klubova. Jedan je od osnivača Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF), čiji je bio i prvi direktor, kao i Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) u kojem je bio član Incijativnog odbora prilikom osnivanja. Zaposlen je u preduzeću KOTEKS na mjestu izvršnog direktora, a direktor je preduzeća DANIALS Tešanj. Dobitnik je nekoliko priznanja za razvoj sporta. Piše za nekoliko portala u BiH i regionu. Autor je knjige kolumni, tekstova i bilješki “Zašto da šutim” (2014.), saopćeno je iz UG “Futur Art”.

Zdici.info