Zavidovićka haubica Edin Klis šamara po Premijer ligi BiH

Sport

Edin Klis, nekadašnji rukometaš Krivaje, izdanak škole rukometa RK Krivaja, juniorski i povremeni seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta promijenio je klub.

Nakon nekoliko godina igranja za omladinske selekcije a potom i za seniorski tim RK Krivaja, odlučio je da napusti naš klub.

Od ove sezone Klis nastupa za novajliju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ekipu Iskre iz Bugojna. U dva odigrana kola, Edin je postigao dvadeset pogodaka.

U prvom kolu Iskra je na domaćem terenu ugostila ekipu Leotara. U ovom meču Klis je bio ubjedljivo najbolji strijelac sa osam postignutih pogodaka. Sinoć je Iskra gostovala u Visokom kod ekipe RK Bosna. Bosna vrijedi za jednog od prvih favorita za osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Adin Faljić i Klis Edin u dresu RK Krivaja

I u ovoj utakmici Klis je imao daleko najbolji učinak. Iako je Iskra pretpjela poraz, Edin Klis je postigao dvanaest pogodaka, jednoj od najskupljih ekipa u Premijer ligi BiH.

Osim prvenstvenih utakmica, Klis je bio najbolji strijelac bugojanske ekipe i u pripremnom periodu, kada je Iskra odigrala nekoliko prijateljskih utakmica i turnira.

Klis je mlad rukometaš, svega devetnaest godina, i sigurno je da je pred njim blistava igračka karijera, kako klupska tako i reprezentativna, a gotovo pa sigurno je da će Klis biti jedan od oslonaca našeg nacionalnog tima u budućnosti.

S. H./Zdici.info