Završena sanacija puta u naselju Stavci

Dešavanja

U četvrtak, 09.05.2019. godine okončano je asfaltiranje dionice puta u naselju Stavci. Posebnim angažmanom mještana, uspješno je završena sanacija lokalne saobraćajnice presvlačenjem asfaltom dotrajale betonske podloge.

Ukupna dužina rekonstruisane dionice puta iznosi oko 400 metara, a vrijednost izvedenih radova 22.000,00 KM. Realizacijom ovog projekta mještanima će se poboljšati i olakšati uslovi života.

Prethodno za sanaciju drugog putnog pravca u ovom naselju Općina je izdvojila sredstva u iznosu od 8.500,00 KM, te 10 miksera betona u iznosu od 5.800,00 KM za potrebe putne komunikacije u naselju Stavci. U pomenutom naselju izvršena je i izgradnja javne rasvjete koju je Općina podržala sa 3.500,00 KM.

U naselju Stavci mještani su pokrenuli aktivnosti u vezi kupovine parcele za stadion u cilju obezbjeđenja i uređenja prostora pogodnog za okupljanje mladih, te za potrebe održavanja drugih manifestacija, Općina je finansijski podržala sa 7.000,00 KM, dok je za potrebe uređenja bankina, za nabavku, transport i ugradnju nasipnog materijala Općina izdvojila 2.000,00 KM.

Mještani su se zahvalili gospodinu načelniku na finansijskoj pomoći i projektima koji su realizovani u ovoj mjesnoj zajednici, a Općina Zavidovići i dalje će nastaviti finansijski podržavati sve projekte koji su u cilju stvaranja boljih i ljepših uslova života.

Sezona proljetnih sanacija i oštećenih ulica je počela, planovi su veliki, a radovi su već u punom jeku. Malo po malo, ulicu po ulicu i općina Zavidovići polako dobija kompletno obnovljenu infrastrukturu.

Izvorni članak: www.zavidovici.ba