Završeni radovi na sanaciji dijela lokalne ceste Mramorje – Mednjik

Dešavanja

Završeni su radovi na investicionom održavanju i sanaciji dijela lokalne ceste Mramorje – Mednjik u Mjesnoj zajednici „Rujnica“. Radovi su izvedeni od strane Privrednog društva „Porobić“ d.o.o. Zavidovići koje je nakon provedenog postupka javne nabavke odabrano kao najpovoljniji ponuđač.

Ukupna vrijednost izvedenih radova finansirana iz Budžeta općine Zavidovići iznosi 17.394,39 KM. Radovi su podrazumijevali uklanjanje postojećeg dotrajalog sloja asfaltnog kolovoza kao i zamjena tla slabije nosivosti u posteljici, na mjestima većih deformacija, ugradnjom adekvatnog granulisanog drobljenog materijala sa potrebnim zbijanjem a zatim ugradnja novog sloja asfaltne podloge. Također, uređene su bankine kao i čišćenje cestovnih jaraka.

U izgradnji lokalnog puta u naseljima Mramorje – Mednjik i mještani su uzeli učešće kako finansijski tako i u pripremnim radovima.

Općinski načelnik Hašim Mujanović navodi kako Općina Zavidovići teži modernizaciji putne infrastrukture jer je to preduslov za dobar razvoj Općine. Realizacijom ovog projekta znatno je unaprijeđena infrastruktura, koja ima ogroman značaj za život mještana u tom kraju. Asfaltiranjem je poboljšan životni standard građana, koji će im svakako olakšati svakodnevni život, te dati ljepši izgled naseljima. Općinski načelnik pohvaljuje rad i zalaganje mještana pomenutih naselja kao i dijaspore koji su učestvovali u izgradnji i ove dionice lokalne ceste.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba