Završeno "Ljeto u gradu 2017"

Zabava

Sinoć je u Zavidovićima završena tradicionalna manifestacija “Ljeto u gradu”, koja se tradicionalno održava unazad petnaest godina.

Nekoliko hiljada Zavidovićana je u proteklih sedam dana moglo uživati uz bogat kulturan i zabavni program za sve uzraste.

Neizostavni dio i ove godine je bio bogat muzički program, a u okviru manifestacije realizovane su i druge aktivnosti kao što je Dan djeteta, Večer Roma, Međunarodna smotra folkloraPoljoprivredni sajam i druge.

Manifestacija je počela u četvrtak 27. jula, a istu je otvorio općinski načelnik gospodin Hašim Mujanović, koji je pozdravio sve prisutne i poželio mnogo sreće i uspjeha u radu organizatoru, a posjetiocima dobru zabavu. Nakon kratkog obraćanja načelnika, uslijedio je vatromet.

Istu noć posjetioce je zabavljao specijalni gost je Emir Đulović, a publika je mogla uživati i hitovima Almira Delića, Sanele Hasić, Fuada Avdičevića, Adnana Šibonjića, Adnana Terzića, Amera Marušića i Nerme Vrabac.

U petak je na rasporedu bilo Večer Roma, dok je u subotu održan Poljoprivredni sajam u organizaciji UG “Sloga” Zavidovići, a u večernjim satima je održana Međunarodna smotra foklora.

Organizaciju za smotru folklora pripisuju zavidovićka kulturna društava KBD “Zavidovići” i KUD “Krivaja”. Mnogobrojni posjetioci su mogli uživati u tačkama grupa “Halay Folk Dance Group” iz Zongudaka – Turska, Gradski folklorni ansambl “Maglaj”, KUD “Duga” Berani- Crna Gora, KUD “Doboj”, KUD “Krivaja” i “KBD Zavidovići”, KUD “Tojšići” iz Tojšića te KUD Osman Rešidović “BRKA” iz Brčkog.

U nedjelju je uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima održan Dan djeteta, gdje je priliku za druženje i zabavu imalo više od stotinu mališana.

Najveća posjeta definitivno je zabilježena u nedjelju, gdje je nekoliko hiljada posjetioca iz Zavidovića i drugih gradova uživalo u Večeri narodne muzike, a za dobru zabavu je bila zadužena muzička ekipa u sastavu Mašić Mirza, Darijana Livnjak, Fuad Avdičević, Omić Albin, Almir Delić, Šibonjić Adnan, Emelin Fetić, Nihada Kapetanović i Mirza Šut.

I ove godine je održana i Noć sevdaha, koja je na rasporedu bila u utorak. Na sceni su se predstavili sevdalinkom Dervo Dendić, Ehlimana Alihodžić, Delić Hajro, Mašić Mirza, Mujo i Tarik Šadić, Mehmedović Ašir, Jahija Harenda, Sanela Hasić i Azra Husarkić. Mnogobrojni posjetioci su odigrali tradicionalno kolo na kraju manifestacije, a prehrambena industrija Vispak je sve prisutne počastila kahvom iz najveće džezve.

Manifestacija je završena sinoć, kada je nakon Pop-Rock večeri i nastupa Dinka Muratović i Barok band sa gostima upriličena ceremonija zatvaranja.

 

A. B./Zdici.info