Zeničanin Esmer Džidić poginuo u Austriji

Dešavanja

Zeničanin Esmer Džidić (28) podlegao je usljed teških povreda zadobivenih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Austriji 23. septembra oko 2.10 sati dok se vraćao s prijateljima sa svadbe.

Zanemario znak

Prema pisanju tamošnjih medija, 51-godišnjak iz Bezirka Mattersburg je vozio taksi u pravcu Neudörfl na Leithi, kada je pijani 33-godišnjak iz Eisenstadta vozeći Audi u kojem je bio i Zeničanin zanemario znak stop, nastavio vožnju i zabio se u taksi vozilo. Tom prilikom u sudaru je teško povrijeđen vozač i suvozačica iz taksija. Taksista je od siline udara bio zaglavljen u automobilu, a izvukli su ga vatrogasci koji su sjekli lim. Scene na licu mjesta bile su stravične.

I vozač Audija te njegova tri saputnika su, također, bili zaglavljeni u automobilu i izvukli su ih vatrogasci. Svi su odmah prevezeni u bolnicu, gdje im je ukazana pomoć.Kako saznajemo, 28-godišnji Džidić zadobio je teške, po život opasne povrede i bio je u komi. Tamošnji ljekari odmah su obavijestili porodicu u Zenici o nesreći. Kako nam je ispričao prijatelj stradalog Esmera, ljekari su kazali porodici da dođu u Austriju ukoliko žele vidjeti Esmera živog.

Nastradali Esmer Džidić

Pronašao posao

Kobne su bile povrede plućne maramice i izljev krvi u mozak, usljed čega je Džidić prekjučer umro u bolnici. Ova vijest potresla je Zenicu jer je Esmer bio mlad i perspektivan momak. Prema riječima njegovog prijatelja, tek se snašao u Austriji. Pronašao je posao, počeo raditi, međutim, sudbina je htjela drugačije. Zbog vijesti o preranoj smrti Džidića, Zenica je okovana tugom. Brojni prijatelji oplakuju njegovu smrt na Facebooku.

Emotivna poruka

Porodica Džidić shrvana je bolom nakon vijesti o gubitku njihovog člana porodice. Esmerov brat Albin napisao je emotivnu poruku na Facebooku.- Brate moj jedini, ostadoh ja bez tebe prerano. Da ti kažem kako mi je, ne mogu ti to objasniti. Volim te i voljet ću te dok sam živ. Duša moja je slomljena i niko je nikada neće više sastaviti. Moj si bio i ostat ćeš ne samo u mojoj glavi, mislima i srcu već i u djelima. Kako da nastavim bez tebe, bruda moj… Ti koji si bio moja vesela duša Napustio si mene i sve nas. Jedva čekam da se sretnemo tamo gdje si ti, da se zagrlimo i izljubimo kako smo znali – napisao je, između ostalog, Albin.

Izvorni članak: avaz.ba