Zeničko pozorište potpisalo protokol o saradnji sa 11 ustanova kulture u ZDK-u

Dešavanja

Povodom potpisivanja protokola o saradnji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa jedanaest ustanova kulture na području Zeničko-dobojskog kantona, jučer je upriličena konferencija za medije u prostorijama zeničkog BNP-a.

Ovaj protokol je Bosansko narodno pozorište Zenica potpisalo sa: Domom kulture Žepče, Općom bibliotekom „Muhamed Kantardžić“ Breza, Kulturno-sportskim centrom Kakanj, Domom kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj, Općom bibliotekom Maglaj, Centrom za kulturu, sport i informisanje Olovo, Centrom za kulturu i obrazovanje Tešanj, Općom knjižnicom Usora, Centrom za kulturu i edukaciju Vareš, Centrom za kulturu i informisanje Visoko i Centrom za kulturu Zavidovići.

Direktor Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović je istakao da je potpisivanje ovakve vrste dvogodišnjeg protokola o saradnji ozvaničenje, podsticanje i nadograđivanje već postojećih saradnji sa kulturnim institucijama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako je naveo Mijatović, Bosansko narodno pozorište Zenica se ovim protokolom obavezuje da bar dva puta odigra predstavu u institucijama kulture potpisnicama protokola ili da publika dođe u Bosansko narodno pozorište, gdje će biti prezentirani sadržaji.
Javna ustanova Centar za kulturu Zavidovići potpisavši današnji protokol potvrdila je već uspješnu desetogodišnju saradnju.


„Protokol o današnjoj saradnji samo je potvrda dugogodišnje uspješne saradnje dvije institucije: Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Javne ustanove Centar za kulturu Zavidovići. Ja ću vas podsjetiti da smo mi tu saradnju započeli prije desetak godina i evo ona do dan-danas uspješno traje. Upravo iz te saradnje proizašli su mnogi projekti koji su realizovani u Centru za kulturu.Mi smo 2017. godine upravo kroz saradnju sa BNP-om počeli sa projektom „Škola glume“ i iz tog projekta proizašao je i glumački kamp, projekat koji je postao prepoznatljiv na području Zeničko-dobojskog kantona“, kazao je Sanel Jalmanović, direktor JU Centar za kulturu Zavidovići.

Zdici.info